ΚΑΙΜΑΚΤΣΑΛΑΝ ΠΑΛΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

kaimaktsalan

Ένας απο τους δημοφιλέστερους προορισμούς για εκδρομές στη Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος λόγω του παραδοσιακού διατηρητέου οικισμού αλλά και του χιονοδρομικού κέντρου του Καϊμακτσαλάν.

Ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος σε απόσταση 33 χιλιομέτρων απο την Έδεσσα,βρίσκεται στου πρόποδες του βουνού Βόρας και έχει υψόμετρο 1.200 μέτρα. Κατά την περίοδο του 1980, ο οικισμός είχε νεκρώσει καθώς το χιόνι απέκλειε τους κατοίκους και οι οποίοι για λόγους άνεσης μεταφέρθηκαν και έκτισαν τον Νέο Άγιο Αθανάσιο λίγα μέτρα παρακάτω. Στη συνέχεια η δημιουργία του χιονοδρομικού κέντρου του Καϊμακτσαλάν, έφερε τον Παλιό Άγιο Αθανάσιο στο προσκήνιο  και πλέον αποτελεί top προορισμό για εκδρομές.

Η Μακεδονική αρχιτεκτονική είναι διαδεδομένη σε όλο τον οικισμό, τα πέτρινα σπίτια και οι παραδοσιακοί ξενώνες, οι γραφικοί δρόμοι και τα τοπικά μαγαζιά μαγεύουν τους εκδρομείς. Σημαντικό αξιοθέατο αποτελεί η εκκλησία της Αναλήψεως κτισμένη το 1700. Απο τον Παλιό Άγιο Αθανάσιο δε λείπει φυσικά και η νυχτερινή διασκέδαση αλλά και ένα πλήθος δραστηριοτήτων κοντά στη φύση όπως είναι η ιππασία, η τοξοβολία, οι αγώνες μότο κρος, η πίστα αναρρίχησης, η πτήση με parapente καθώς και άλλα άλλες δραστηριότητες κοντά στο θαυμαστό τοπίο.

Κοινοποίηση

Δείτε επίσης

kanokratisi

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

2.7/5 - (3 Ψήφοι)

Τηλέφωνο κρατήσεων

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη  2310626571

Κοινοποίηση
Περισσότερα...

kanokratisi

Sofita Club Λαδάδικα

Το Σοφίτα club Θεσσαλονίκη  βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία στα Λαδάδικα. Μαγαζί χωρητικότητας 300+ ατόμων και μουσική mainstrema…

Κοινοποίηση
Περισσότερα...

Γιορτές Θεσσαλονίκη Νυχτερινά Μαγαζιά

3.7/5 - (8 Ψήφοι)

Διαθέσιμα Μπουζούκια Θεσσαλονίκη

Κοινοποίηση
Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση