ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

monemvasia

Η Μονεμβασία γνωστή και ως Μαλβάζια, Μικρό Γιβραλτάρ, Βράχος και Μονεμβάσια, αποτελεί ιστορική πόλη της Πελοποννήσου και θαυμαστή βυζαντινή καστροπολιτεία της Ελλάδας. Μετά τον σεισμό του 375 μ.χ. αποκόπηκε εντελώς απο την Λακωνία αλλά στα νεότερα χρόνια κατασκευάστηκε γεφυρά που την ενώνει με την Πελοπόννησο. Η Μονεμβασιά χαρακτηρίζεται απο τις 40 εκκλησίες της,τους παραδοσιακούς οικισμούς, τους λιθόστρωτους δρόμους και την μαγευτική θέα, γιαυτό είναι ιδανικός προορισμός για εκδρομές.

Η Μονεμβασιά διαχωρίζεται σε δυο κόσμους: την κάτω πόλη, που είναι κτισμένη  στην νοτιοανατολική μεριά και περιλαμβάνει διατηρητέα παραδοσιακά κτίσματα, αρχοντικές οικίες και γραφικά καλντερίμια και την άνω πόλη με θέα το Μυρτώο πέλαγος, αποτελείται απο ορισμένα διασωθέντα κτίσματα.Το μικρό νησί θεωρείται άριστη επιλογή για εκδρομές και στιγμές χαλάρωσης.

Το βασικό καλντερίμι ξεκινά απο την πύλη του κάστρου και οδηγεί εκτός απο τα αξιοθέατα, σε καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια. Αξιοσημείωτο είναι πως στο κάστρο δεν κυκλοφορούν αμάξια και αυτό διευκολύνει τις βόλτες και ευνοεί την απόλυτη απόλαυση του τόπου. Τα ξενοδοχεία είναι πέτρινα και παραδοσιακά φέρνοντας έναν αέρα απο άλλη εποχή. Η Μονεμβασιά θεωρείται προορισμός παντός καιρού  για εκδρομές και ιδίως κατά την διάρκεια του Πάσχα.

Κοινοποίηση

Δείτε επίσης

barbarella

BARBARELLA LIVE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΗΣ ΦΕΡΡΗΣ ΛΙΟΛΙΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΙΜΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗ 2023

Δυναμικά μπαίνει στο στίβο της νυχτερινής διασκέδασης και φέτος το χειμώνα το Barbarella Live στου οποίου την πίστα θα εμφανίζεται Φέρρης με…

Κοινοποίηση
Περισσότερα...

stage live club

STAGE LIVE CLUB ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΝΙΝΟ ΤΙΜΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2023

4/5 - (1 vote)

Νικηφόρος και Νίνο ξεκινάνε στο stage live τις εμφανίσεις του μετά από την πετυχημένη εμφανισή του στην Αθήνα. Το…

Κοινοποίηση
Περισσότερα...

Μούσες Εν Χορώ Θεσσαλονίκη

ΜΟΥΣΕΣ ΕΝ ΧΟΡΩ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΙΜΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2023

Μούσες live είναι το συνώνυμο της καλής διασκέδασης στα μπουζούκια Θεσσαλονίκη  . Ξεκινάει τη φετινή σεζόν ο Χαλβατζής.  Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης…

Κοινοποίηση
Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση