Χάρτης Θεσσαλονίκη

xartis-thessaloniki

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία του χάρτη. Στα Νοτιοδυτικά της πόλης βρίσκεται ο Θερμαϊκός Κόλπος, ο οποίος αγκαλιάζει την Θεσσαλονίκη. Βορειοδυτικά βρίσκεται το δάσος του Σέιχ Σου, το οποίο προσφέρει σε όλους τους κατοίκους καθαρό αέρα.

Ο συνδυασμός της θάλασσας και του βουνού συντελούν στο να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα η ποιότητα του αέρα.
Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθούμε στην περιοχή του κέντρου, η οποία είναι και η πιο κοσμοπολίτικη.

Το κέντρο εκτείνεται από την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης μέχρι και Βαρδάρη. Στον Βαρδάρη βρίσκεται και ο Σιδηροδρομικός Σταθμός. Οι φοιτητές της πόλης επιλέγουν το κέντρο για την διαμονή τους καθώς η πρόσβαση σε όλα τα σημαντικά σημεία είναι πολύ εύκολη.

Τα πιο αξιόλογα μνημεία και σημεία πολιτισμού βρίσκονται στο κέντρο. Κάποια από αυτά είναι ο Λευκός Πύργος, σήμα κατατεθέν της πόλης, η Πλατεία Αριστοτέλους, η Αγία Σοφία, ο Άγιος Δημήτριος και άλλα.

Στα δυτικά της Θεσσαλονίκης βρίσκονται οι λεγόμενες Δυτικές Συνοικίες όπως ο Εύοσμος, το Κορδελιό αλλά και οι Αμπελόκηποι ενώ στα ανατολικά βρίσκονται οι Ανατολικές Συνοικίες όπως η Καλαμαριά αλλά και η Χαριλάου.
Ο χάρτης της Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα αναλυτικός και δίνει την δυνατότητα σε όλους να ανακαλύψουν αυτήν την τόσο όμορφη και ενδιαφέρουσα πόλη.

Κοινοποίηση

Δείτε επίσης

kanokratisi

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

2.7/5 - (3 Ψήφοι)

Τηλέφωνο κρατήσεων

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη  2310626571

Κοινοποίηση
Περισσότερα...

kanokratisi

Sofita Club Λαδάδικα

Το Σοφίτα club Θεσσαλονίκη  βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία στα Λαδάδικα. Μαγαζί χωρητικότητας 300+ ατόμων και μουσική mainstrema…

Κοινοποίηση
Περισσότερα...

Γιορτές Θεσσαλονίκη Νυχτερινά Μαγαζιά

3.7/5 - (8 Ψήφοι)

Διαθέσιμα Μπουζούκια Θεσσαλονίκη

Κοινοποίηση
Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση