ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

monemvasia

Η Μονεμβασία γνωστή και ως Μαλβάζια, Μικρό Γιβραλτάρ, Βράχος και Μονεμβάσια, αποτελεί ιστορική πόλη της Πελοποννήσου και θαυμαστή βυζαντινή καστροπολιτεία της Ελλάδας. Μετά τον σεισμό του 375 μ.χ. αποκόπηκε εντελώς απο την Λακωνία αλλά στα νεότερα χρόνια κατασκευάστηκε γεφυρά που την ενώνει με την Πελοπόννησο. Η Μονεμβασιά χαρακτηρίζεται απο τις 40 εκκλησίες της,τους παραδοσιακούς οικισμούς, τους λιθόστρωτους δρόμους και την μαγευτική θέα, γιαυτό είναι ιδανικός προορισμός για εκδρομές.

Η Μονεμβασιά διαχωρίζεται σε δυο κόσμους: την κάτω πόλη, που είναι κτισμένη  στην νοτιοανατολική μεριά και περιλαμβάνει διατηρητέα παραδοσιακά κτίσματα, αρχοντικές οικίες και γραφικά καλντερίμια και την άνω πόλη με θέα το Μυρτώο πέλαγος, αποτελείται απο ορισμένα διασωθέντα κτίσματα.Το μικρό νησί θεωρείται άριστη επιλογή για εκδρομές και στιγμές χαλάρωσης.

Το βασικό καλντερίμι ξεκινά απο την πύλη του κάστρου και οδηγεί εκτός απο τα αξιοθέατα, σε καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια. Αξιοσημείωτο είναι πως στο κάστρο δεν κυκλοφορούν αμάξια και αυτό διευκολύνει τις βόλτες και ευνοεί την απόλυτη απόλαυση του τόπου. Τα ξενοδοχεία είναι πέτρινα και παραδοσιακά φέρνοντας έναν αέρα απο άλλη εποχή. Η Μονεμβασιά θεωρείται προορισμός παντός καιρού  για εκδρομές και ιδίως κατά την διάρκεια του Πάσχα.

Κοινοποίηση

Δείτε επίσης

kanokratisi

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη

2.7/5 - (3 Ψήφοι)

Τηλέφωνο κρατήσεων

Opium Club Λαδάδικα Θεσσαλονίκη  2310626571

Κοινοποίηση
Περισσότερα...

kanokratisi

Sofita Club Λαδάδικα

Το Σοφίτα club Θεσσαλονίκη  βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία στα Λαδάδικα. Μαγαζί χωρητικότητας 300+ ατόμων και μουσική mainstrema…

Κοινοποίηση
Περισσότερα...

Γιορτές Θεσσαλονίκη Νυχτερινά Μαγαζιά

3.7/5 - (8 Ψήφοι)

Διαθέσιμα Μπουζούκια Θεσσαλονίκη

Κοινοποίηση
Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση