Κατερινα Λιολιου Θεσσαλονίκη Ιφιγένεια Live 2023
- 2023-11-27
- 2023, Έξοδος Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο Κρατήσεων 2310626571 Σαββάτο 23:00 , Κυριακή 21:00 Η Κατερίνα Λιολίου θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από τις 2 Δεκεμβρίου 2023 έως το... Περισσότερα...
Η Φαίη Ρουμπίνη ξεκινάει στο act one στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκη. Θα είναι μαζί μας κάθε Παρασκευή Σαββάτο σε ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα που θα μας απογειώσει. Μετά τις πολύ πετυχημένες εμφανίσεις που είχε στο Χρώμα Bar Θεσσαλονίκη έρχεται Λαδάδικα και με τις νέες τις επιτυχίες σίγουρα θα σημειώσει πολλά sold out. Μπορείτε να κάνετε κράτηση για κάθε είδους εκδήλωση στο μαγαζί καθώς είναι στο κέντρο στα Λαδάδικα με δικό του παρκινγ σε ένα αμφιθεατρικό χώρο.
Τηλέφωνο κρατήσεων act one Λαδάδικα Φαίη Ρουμπίνη 2310626571.
Τιμή Φιάλης 130/4 Παρασκευή Σαββάτο απλή + 20 σπεσιαλ , και 170 καναπέδες μπροστά.
Λαϊκό Τραγούδι: Η Συναρπαστική Πορεία της Ελληνικής Μουσικής
Το λαϊκό τραγούδι αποτελεί έναν θησαυρό στον κόσμο της ελληνικής μουσικής, μια πολύπλοκη και πολυδιάστατη παράδοση που έχει εξελιχθεί μέσα από τα χρόνια, αντανακλώντας τις κοινωνικές, πολιτισμικές και ιστορικές αλλαγές της Ελλάδας. Με μια πλούσια ιστορία και μια ποικιλία στυλ, το λαϊκό τραγούδι αποτελεί τον φωτεινό αστέρα στον ελληνικό πολιτισμό.
Αρχές του 20ου αιώνα: Η Γέννηση του Λαϊκού Τραγουδιού
Το λαϊκό τραγούδι έχει ρίζες που βουτάνε στην αρχή του 20ού αιώνα, όταν οι πρώτοι λαϊκοί τραγουδιστές και συνθέτες πρωτοεμφανίστηκαν στη σκηνή. Ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Απόστολος Χατζηχρήστος και ο Βασίλης Τσιτσάνης αποτέλεσαν τους πρώτους πρωταγωνιστές αυτής της νέας μουσικής παράδοσης. Τα τραγούδια τους αντικατοπτρίζουν τις ιστορίες του απλού λαού, με θέματα όπως η αγάπη, η ανθρώπινη δυστυχία και η καθημερινή ζωή.
Τα χρόνια της πολιτικής αναταραχής και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου επηρέασαν το λαϊκό τραγούδι, με τη δημιουργία τραγουδιών που εξέφραζαν τον πόνο και την ελπίδα του ελληνικού λαού.
Οι Δεκαετίες του ’50 και ’60: Η Χρυσή Εποχή act one .Τη δεκαετία του ’50 και ’60, το λαϊκό τραγούδι βρέθηκε σε μια χρυσή εποχή. Καλλιτέχνες όπως ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Μαρίκα Νίνου, ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψαν και ερμήνευσαν κομμάτια που έγιναν ύμνοι για μια ολόκληρη γενιά.
Τα λαϊκά τραγούδια αυτής της εποχής αντικατοπτρίζουν την ανάγκη για αυθεντικότητα και την αντίδραση ενάντια στην εμπορευματοποίηση της μουσικής. Οι στίχοι είναι συχνά βαθιοί και συναισθηματικοί, αντανακλώντας τις κοινωνικές αναταραχές και τις προσωπικές εμπειρίες των ανθρώπων.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]