Χάρτης Θεσσαλονίκη

xartis-thessaloniki

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε ένα από τα πιο κομβικά σημεία του χάρτη. Στα Νοτιοδυτικά της πόλης βρίσκεται ο Θερμαϊκός Κόλπος, ο οποίος αγκαλιάζει την Θεσσαλονίκη. Βορειοδυτικά βρίσκεται το δάσος του Σέιχ Σου, το οποίο προσφέρει σε όλους τους κατοίκους καθαρό αέρα.

Ο συνδυασμός της θάλασσας και του βουνού συντελούν στο να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα η ποιότητα του αέρα.
Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθούμε στην περιοχή του κέντρου, η οποία είναι και η πιο κοσμοπολίτικη.

Το κέντρο εκτείνεται από την Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης μέχρι και Βαρδάρη. Στον Βαρδάρη βρίσκεται και ο Σιδηροδρομικός Σταθμός. Οι φοιτητές της πόλης επιλέγουν το κέντρο για την διαμονή τους καθώς η πρόσβαση σε όλα τα σημαντικά σημεία είναι πολύ εύκολη.

Τα πιο αξιόλογα μνημεία και σημεία πολιτισμού βρίσκονται στο κέντρο. Κάποια από αυτά είναι ο Λευκός Πύργος, σήμα κατατεθέν της πόλης, η Πλατεία Αριστοτέλους, η Αγία Σοφία, ο Άγιος Δημήτριος και άλλα.

Στα δυτικά της Θεσσαλονίκης βρίσκονται οι λεγόμενες Δυτικές Συνοικίες όπως ο Εύοσμος, το Κορδελιό αλλά και οι Αμπελόκηποι ενώ στα ανατολικά βρίσκονται οι Ανατολικές Συνοικίες όπως η Καλαμαριά αλλά και η Χαριλάου.
Ο χάρτης της Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα αναλυτικός και δίνει την δυνατότητα σε όλους να ανακαλύψουν αυτήν την τόσο όμορφη και ενδιαφέρουσα πόλη.

Κοινοποίηση

Δείτε επίσης

barbarella

BARBARELLA LIVE ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΗΣ ΦΕΡΡΗΣ ΛΙΟΛΙΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΙΜΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗ 2023

5/5 - (1 vote)

Δυναμικά μπαίνει στο στίβο της νυχτερινής διασκέδασης και φέτος το χειμώνα το Barbarella Live στου οποίου την πίστα θα εμφανίζεται Φέρρης με…

Κοινοποίηση
Περισσότερα...

stage live club

STAGE LIVE CLUB ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΝΙΝΟ ΤΙΜΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2023

4/5 - (1 vote)

Νικηφόρος και Νίνο ξεκινάνε στο stage live τις εμφανίσεις του μετά από την πετυχημένη εμφανισή του στην Αθήνα. Το…

Κοινοποίηση
Περισσότερα...

Μούσες Εν Χορώ Θεσσαλονίκη

ΜΟΥΣΕΣ ΕΝ ΧΟΡΩ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΙΜΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2023

Μούσες live είναι το συνώνυμο της καλής διασκέδασης στα μπουζούκια Θεσσαλονίκη  . Ξεκινάει τη φετινή σεζόν ο Χαλβατζής.  Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης…

Κοινοποίηση
Περισσότερα...

Search

Σύγκριση listings

Σύγκριση