Βασίλης Παπακωνσταντίνου βιογραφικό - vasilis papakonstantinou, 4.4 out of 5 based on 5 rating

Βασίλης Παπακωνσταντίνου Βιογραφικό

 

 

( 5 Votes )

Βασίλης Παπακωσταντίνου

Ο Βασίλης Παπακωσταντίνου γεννήθηκε στα Βάστα της Αρκαδίας έμεινε εκεί ως τα δώδεκα και αργότερα επειδή του άρεσε η μουσική συμμετείχε σε κάποια συγκροτήματα και έκανε τα πρώτα του μουσικά βήματα.
Άρχισε να τραγουδάει έντεχνα και το 1973 αφού τελείωσε την στρατιωτική του θητεία πήγε στο Μόναχο και τραγουδούσε με Έλληνες φοιτητές και ομογενείς κατά της δικτατορίας.Δύο χρόνια αργότερα γνώρησε τον Μίκη Θεοδωράκη και συνεργάστηκε μαζί του.
Το 1974 ο Βασίλης Παπακωσταντίνου άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στο τραγούδι συμμετέχοντας στον δίσκο του Μάνου Λουίζου "Τα τραγούδια του δρόμου".
Το 1976 συνεργάστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη σε έναν δίσκο με τίτλο "Της εξορίας",ενώ το 1978 έκαναν μαζί μια παγκόσμια περιοδεία σε Ευρώπη,Αμερική και Αυστραλία. Στη δεκαετία του 80 εκδηλώνει την προτίμησή του για την ροκ διεθνή μουσική.
Ο πρώτος δίσκος του Βασίλη Παπακωσταντίνου είχε ως τίτλο το όνομά του και ο δεύτερος "φοβάμαι" θεμελιώνουν την πορεία του ως σήμερα.
Ακολουθούν πολλοί δίσκοι: Ο "Ξαναπές" σε αυτόν τον δίσκο συνεργάστηκε με τον Νικόλα Άσιμο, "Διαίρεση"το 1984 και το 1987 τα "χαιρετίσματα".
Το 1984 μελοποίησε ποιήματα δύο εκ των σημαντικότερων ποιητών το δίσκο "Καρυωτάκη" και το το 1993 το δίσκο "φυσάει. Τα επόμενα χρόνια ερμήνευσε Νικόλα Άσιμο και πάλι με τον δίσκο "Φαλιμέντο του κόσμου","Σφεντόνα" και το "Δε σηκώνει".
Το 1999 κυκλοφόρησε ένας δίσκος ακόμη με τίτλο "Πές μου ένα ψέμα να αποκοιμηθώ" και λίγο καιρό αργότερα κυκλοφόρησε ο δίσκος "Να με φωνάξεις" ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφορεί το "θάλασσα στη σκάλα¨.
Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησαν "Οι χαμένες αγάπες" και δύο χρόνια αργότερα το "Προσέχω δυστυχώς".
Το 2004 Ο Βασίλης Παπακωσταντίνου κυκλοφορεί το album "Φρέσκο χιόνι" και τον Μάρτιο του 2007 κυκλοφορεί ο δίσκος "Μετωπική".Τον Ιούνιο του 2008 Ο Βασίλης Παπακωσταντίνου βγάζει τον καινούργιο του δίσκο με τίτλο "Βατόμουρα" και το 2009 κυκλοφόρησε το album "Ουράνια τόξα κυνηγώ".
Ο Βασίλης Παπακωσταντίνου συμπληρώνοντας τριάντα πέντε χρόνια στη δισκογραφία έχει αφήσει το σημάδι του στην Ελληνική μουσική το σημάδι ενώς μεγάλου ερμηνευτή και ενώς μεγάλου καλλιτέχνη.

 

Video Clip Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Μοιραστείτε το :

Platinum Live show

Platinum - Δώρο Χωροί Prive με την κράτηση σας.