Μιχάλης Χατζηγιάννης - βιογραφικό - mixalis xatzigiannis, 5.0 out of 5 based on 8 rating

Μιχάλης Χατζηγιάννης Βιογραφικό

( 8 Votes )

 

 

μιχάλης χατζηγιάννης

 O Μιχάλης Χατζηγιάννης γεννήθηκε το 1978 στην Λευκωσία της Κύπρου όπου και ξεκίνησε την καριέρα του έχοντας πτυχίο πιάνου και κιθάρας, απόφοιτος της Μουσικής Ακαδημίας της Κύπρου.

Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά σημείωσε τρείς πλατινένιους δίσκους.
Εκπροσώπησε το 1998 την Κύπρο στην EUROVISION,με το τραγούδι "Γέννεσις" όπου απέσπασε την 11η θέση μια θέση πολύ καλή για τα τότε δεδομένα.
Τον Δεκέμβριο του 1998 o Μιχάλης Χατζηγιάννης συνεργάζεται για καλή του τύχη με τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο στο album με τίτλο "Αγγιγμα Ψυχής"όπου έγινε και πλατινένιο και το επέλεξαν να το συμπεριλάβουν στην ομότιτλη τηλεοπτική σειρά του Αντέννα.
Το 2000 ο πλέον καταξιωμένος και πολύ αγαπητός απο το κοινό Μιχάλης Χατζηγιάννης κυκλοφορεί τον προσωπικό του δίσκο γράφωντας ο ίδιος την μουσική με τίτλο "Παράξενη γιορτή",ενώ το 2001 είναι σταθερά στις πρώτες θέσεις των music chart.
Δύο χρόνια αργότερα o Μιχάλης Χατζηγιάννης  με δική του μουσική κυκλοφορεί το δεύτερο προσωπικό του album με τίτλο "Κρυφό φιλί" ενώ τούς στίχους τους έγραψαν: η Μαριανίνα Κριεζή, η Ελεάνα Βραχάλη, η Ελένη Ζιώγα και άλλοι. Τον χειμώνα της ίδιας χρονιάς ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μοιράζεται την μουσική σκηνή με την Δήμητρα Γαλάνη.

Το 2003 παίζεται σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς με το τραγούδι "Αν μου τηλεφωνούσες" που κυκλοφόρησε στο album "Μόνος μου".
Το 2004 ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κυκλοφόρει το τρίτο album με τίτλο "Ακατάλληλη σκηνή" και βραβεύεται ως ο τραγουδιστής της χρονιάς και ως συνθέτης για το καλύτερο έντεχνο τραγούδι. Επίσης πολύ σημαντική ήταν η συμμετοχή του στίς τελετές έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.
Τον χειμώνα του 2005 ο Μιχάλης Χατζηγιάννης εμφανίζεται στην ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ με τον Πασχάλη Τερζή και την ίδια χρονιά συνεργάζεται και με τον Αντώνη Ρέμο στο Αθηνών Αρένα.

 

Video Clip Μιχάλης Χατζηγιάννης

 

Μοιραστείτε το :

Platinum Live show

Platinum - Δώρο Χωροί Prive με την κράτηση σας.