Λευτέρης Πανταζής - βιογραφικό - leuteris pantazis, 4.0 out of 5 based on 4 rating

Λευτέρης Πανταζής Βιογραφικό

( 4 Votes )
 

Ο Λευτέρης Πανταζής με πραγματικό όνομα Λευτέρης Παγκοζίδης γεννήθηκε στην Τασκένδη της Ρωσίας και οι γονείς του ήταν Πόντιοι. Το 1970 η οικογένεια Παγκοζίδη μετανάστεψε στην Οδυσσό και στην συνέχεια στην Ελλάδα.
Ο μικρός τότε Λευτέρης Πανταζής εργαζόταν σαν λουστράκος και πήγαινε σχολείο ενώ έμενε στον Κορυδαλλό είχε όμως μεγάλη αγάπη για την μουσική απο τότε και για καλή του τύχη γνώρησε τον Βασίλη Αρχοντίδη ο οποίος του έμαθε να παίζει κιθάρα για να κάνει καντάδες στον πρώτο του έρωτα.
Κάθε φορά που τον έβλεπαν οι φίλοι του τον παρότρυναν να τραγουδήσει και εκείνος την τελευταία μέρα του σχολείου είπε το πρώτο δικό του τραγούδι και εκεί ο πατέρας μια συμμαθήτριάς του που ήταν μουσικός τον άκουσε και τον πήγε στο κέντρο "Λουζιτιάνα" να τον ακούσουν,τους άρεσε πολύ ο μικρός Λευτέρης κι έτσι τον πήραν στο Κέντρο δίπλα στον Γιώργο Ταλιούρη και στην Φωτεινή Μαυράκη, λίγο καιρό μετά πήρε μεταγραφή για το "Stop" του Λάκη Ξανθάκη.
Μετά τον Στρατό ο Λευτέρης Πανταζής έχασε τον πατέρα του και ο θάνατός του,του στοίχισε πολύ παρ'ολα αυτά έπρεπε να τραγουδήσε δέκα χρόνια πέρασε στις πίστες .
Το 1980 εμφανιζόταν στο κέντρο "Can-Can" με τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο και τον Γιώργο Κόρο όταν τον γνώρησε η κόρη του Γιώργου Κόρου και του έγραψε το πρώτο του cd που περιελάμβανε μεταξύ άλλων και το σουξέ "Πάράνομος κι αν είναι ο δεσμός μας".
Αργότερα έκανε έναν ακόμη πολύ πετυχημένο δίσκο με τίτλο "Νοσταλγώ" και συνεργάστηκε με την Βίκη Μοσχολιού.
Απο τότε συνεργάστηκε με πάρα πολλούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Άννα Βίσση , η Γαρμπή , ο Δάντης , η Δημητρίου , η Γιαγκούση κ.α
Δέν έπαψε ποτέ να υμνεί τις γυναίκες μέσα απο τα τραγούδια του και όπως λέει ο ίδιος απο τότε που θυμάται τον εαυτό του ήταν πάντα ερωτευμένος με κάποια. Δέν παντρεύτηκε ποτέ έχει όμως σήμερα μία κόρη την 18χρονη Κωσταντίνα η οποία είναι η ποιό σημαντική και η ποιό όμορφη γυναίκα της ζωής του όπως δηλώνει.

 

Μοιραστείτε το :

Platinum Live show

Platinum - Δώρο Χωροί Prive με την κράτηση σας.