Βιογραφικών Καλλιτεχνών - Τραγουδιστών, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Active Member - βιογραφικό

( 1 Vote )

 

active memberΟι Active Member είναι ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop/low bap συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του.

Πρόκειται για το συγκρότημα που κυκλοφόρησε τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο (1993, Διαμαρτυρία).

Σήμερα αποτελείται από τον B.D. Foxmoor (Μιχάλης Μυτακίδης) και την Sadahzinia (Γιολάντα Τσιαμπόκαλου).

1992-1994: Το ξεκίνημα, Freestyle Productions, Διαμαρτυρία

Οι Active Member δημιουργήθηκαν στις 20 Ιουνίου του 1992, αμέσως μετά τη συναυλία των Public Enemy στο Κατράκειο από τον B.D. Foxmoor μαζί με τον DJ MCD (Δημήτρης Κρητικός). Την επόμενη χρονιά ο B.D. Foxmoor δημιούργησε τη Freestyle Productions, μια ομάδα παραγωγής, μέσω της οποίας κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον πρώτο ελληνικό hip-hop δίσκο, το ντεμπούτο των Active Member Διαμαρτυρία, δίσκος που ηχογραφήθηκε από τον B.D. Foxmoor χωρίς να έχει ιδιαίτερα τεχνικά μέσα και χωρίς καθόλου ακαδημαiκές μουσικές γνώσεις.

Μέσα στο 1993 εισχώρησαν στο συγκρότημα ο Xray (Νικήτας Κλιντ) και ο Real D (Δημήτρης Κωνσταντόπουλος) με τον B.D. Foxmoor να συγκεντρώνει και να οργανώνει έναν πυρήνα ανθρώπων, τους Radicals, για να στηρίξουν την όλη προσπάθεια καθώς εκείνη την εποχή το hip-hop με ελληνικό στίχο δεν ήταν κάτι συνηθισμένο στα μουσικά πράγματα της Ελλάδας. Ο B.D. Foxmoor κυκλοφορεί τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, I'm Still an Active Member για να ακολουθήσει το 1994 ο δεύτερος δίσκος του συγκροτήματος, Στην ώρα των των σκιών.

1995-2002: Συμβόλαιο στην Warner, Το μεγάλο κόλπο, Low Bap

Το 1995 οι Active Member τράβηξαν το ενδιαφέρον των δισκογραφικών εταιρειών και υπογράφοντας συμβόλαιο στην με τηνactive member_2 Warner έγιναν το πρώτο ελληνικό hip-hop συγκρότημα που υπέγραφε συμβόλαιο με πολυεθνική δισκογραφική εταιρεία. Μέσα σε λίγους μήνες κυκλοφόρησε η τρίτη δισκογραφική δουλειά των Active Member, που τους έκανε και ευρύτερα γνωστούς, Το μεγάλο κόλπο. Το μεγάλο κόλπο περιείχε τα γνωστά κομμάτια Άκου μάνα και Πρόσφυγας. Τότε ο B.D. Foxmoor και οι Active Member αποφάσισαν να βαφτίσουν το hip-hop που εκπροσωπούσαν κάπως αλλιώς, προκειμένου να το διαφοροποιήσουν από το hip hop που κυκλοφορούσε στις Η.Π.Α.. Το ονόμασαν, λοιπόν, Low Bap, προσδιορίζοντας ότι σημαίνει την άμεση σχέση που έχει ο λόγος με τη ζωή. Τη χρονιά αυτή αποχωρεί από το συγκρότημα ο DJ MCD.

Το 1996 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος των Active Member μέσω της Warner, Από τον τόπο της φυγής, με το τραγούδι που ξεχώρισε από αυτόν, Για τ' αδέρφια που χαθήκανε νωρίς, να κυκλοφορεί την επόμενη χρονιά ως CD single, αποτελώντας έτσι το πρώτο τους single. Το single αυτό περιείχε και το remix Vardarismix που συμμετέχουν οι Μπάμπης Παπαδόπουλος και ο Πάνος Τόλιος, τότε μέλη των θεσσαλονικιώτικων ροκ συγκροτημάτων Τρύπες και Ξύλινα Σπαθιά αντίστοιχα. Μέσα στο 1997 αποχωρεί από το συγκρότημα ο Real D και το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ιδρύει τους Deadlock. Το 1998 κυκλοφορεί το άλμπουμ Μύθοι του βάλτου, που θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα κορυφαία της ελληνικής hip hop σκηνής . Τη χρονιά αυτή κυκλοφορεί και ο δίσκος Umicah, μια συνεργασία του Xray, με το low bap συγκρότημα Prohja. Τον Αύγουστο του 1998 οι Active Member ξεκίνησαν στον Rock FM την ραδιοφωνική εκπομπή «Ονειρολόγιο» που κράτησε 73 συνεχόμενες εκπομπές. Την επόμενη χρονιά ακολούθησε ο B.D. Foxmoor με δισκογραφική δουλειά εκτός του συγκροτήματος, κυκλοφορώντας τον 2ο προσωπικό του δίσκο Στη χάση και στη φέξη.

Μετά από 1 χρόνο δισκογραφικής απραξίας, το 2000 οι Active Member επανέρχονται με την κυκλοφορία στην αρχή του έτους του 6ου τους στούντιο άλμπουμ Μέρες παράξενες, θαυμάσιες μέρες το οποίο ακολούθησε η κυκλοφορία την ίδια χρονιά του διπλού CD Live/Remix. Με το πρώτο CD να περιέχει ζωντανές ηχογραφήσεις των Active Member και το δεύτερο remix κομματιών τους, είτε από τους ίδιους, είτε από άλλους καλλιτέχνες όπως η Sadahzinia, οι Βαβυλώνα και οι Brigada. Την 1η Οκτώβρη 2001 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Στον καιρό του αλλόκοτου φόβου, το πρώτο, κομμάτια του οποίου, ηχογραφήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, συγκεκριμένα στα στούντιο Roll Over και Mark Angelo του Λονδίνου και στο Twin Peaks της Ουαλλίας, στο τελευταίο σε συνεργασία με τον μουσικό και ηχολήπτη Adam Fuest, ο οποίος έχει υπάρξει ηχολήπτης σημαντικών καλλιτεχνών, μεταξύ άλλων των Pink Floyd, του David Bowieκαι των Cure. Από τον Απρίλιο του 2002 η ραδιοφωνική εκπομπή «Ονειρολόγιο» συνεχίστηκε στον Εν Λευκώ FM με την εκπομπή - σελίδα 74· ώσπου διακόπηκε οριστικά λόγω ιδεολογικών προβλημάτων με το σταθμό, αν και είχε υψηλή ακροαματικότητα, ύστερα από 6 μήνες. Το καλοκαίρι του 2002 ο Xray ανακοινώνει την απόφασή του να αποχωρήσει από το συγκρότημα για προσωπικούς λόγους, αφήνοντας έτσι το συγκρότημα να έχει μόνο μέλος τον B.D. Foxmoor., συμμετέχει όμως στο άλμπουμ των Active Member Πέρασμα στ' ακρόνειρο που κυκλοφορεί στις 12 Δεκεμβρίου όπως και στο CD single προ-άγγελο της κυκλοφορίας αυτής 02/12/02 που κυκλοφόρησε την 1η Οκτώβρη. Το Πέρασμα στ' ακρόνειρο ηχογραφήθηκε κι αυτό κατά ένα μέρος στην Ελλάδα, στο στούντιο Πέρασμα του B.D. Foxmoor, και κατά το υπόλοιπο μέρος στο στούντιο Twin Peaks της Ουαλλίας. Πέρα όμως από τον Adam Fuest και διάφορους έλληνες low bap καλλιτέχνες, στο άλμπουμ περιέχονται συνεργασίες και με διάφορους ξένους καλλιτέχνες, όπως το ιταλικό συγκρότημα Assalti Frontali, τον άγγλο Winston Irie, την ομάδα DJ από την Ουαλία Optimas Prime και τον τσελίστα Hugh McDowell, πρώην μέλος του αγγλικού συγκροτήματος Electric Light Orchestra.

 

2003 μέχρι σήμερα

active memberΤο 2003 ο B.D. Foxmoor ανασυγκροτεί τους Active Member, μαζί με τον DJ Booker και την Sadahzinia, η οποία συμμετείχε σε άλμπουμ και σε συναυλίες του συγκροτήματος από το 1994. Με έναν μονάχα δίσκο να απομένει στο συμβόλαιο των Active Member με τη Warner, o B.D. Foxmoor ιδρύει τον Απρίλιο του 2003 μαζί με τη Sadahzinia το ανεξάρτητο label 8ctagon. Τη χρονιά αυτή ο B.D. Foxmoor και η Sadahzinia κυκλοφορούν μέσω της 8ctagon το 4ο προσωπικό άλμπουμ του καθενός, Αφοβία και Η Βουή και τα καμώματα αντίστοιχα, επίσης ο B.D. Foxmoor κυκλοφορεί το 12" βινύλιο No Man’s Land σε συνεργασία με τον βρετανό ράπερ Rodney P. Από τις 17 Νοεμβρίου, ξαναξεκινάει η ραδιοφωνική εκπομπή «Ονειρολόγιο» από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ 100,3 FM, όντας επίσης προσβάσιμη μέσω internet σε όλο τον κόσμο. Το 2004 οι Active Member κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο με τη νέα τους σύνθεση και τον τελευταίο τους μέσω της Warner, με τίτλο Fiera. Σε αυτόν τον δίσκο περιέχεται και το τραγούδι συνεργασία του B.D. Foxmoor με τον Rodney P No Man's Land ως bonus κομμάτι της 8ctagon.

Το 2005 ο B.D. Foxmoor κυκλοφορεί τον 5ο του προσωπικό δίσκο Wasted in Hiphopoly και στις 11 Οκτωβρίου του 2005 κυκλοφορεί ο 10ος στούντιο δίσκος των Active Member και 1ος μέσω της 8ctagon, με τίτλο Blah-Blasphemy και αποτελείται από ένα CD και ένα DVD με το DVD να περιέχει 3 βίντεο κλιπ αλλά και την συναυλία των Active Member που έγινε στις 28 Μαΐου 2005 στο Ρόδον και ήταν μια από τις τελευταίες πριν αυτό κλείσει. Το 2006 κυκλοφόρησε ο 5ος προσωπικός δίσκος της της Sadahzinia Πετρανάσα. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς επανακυκλοφόρησε σε βινύλιο σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων η Διαμαρτυρία, ο εξαντλημένος, ιστορικός πια, πρώτος δίσκος των Active Member. Στις 18 Νοεμβρίου κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος των Active Member Blah-Blasphemy 2 ως διπλό βινύλιο και αποτέλεσε προπομπό της ολοκληρωμένης νέας κυκλοφορίας τους, Σκιεράτσα, το συλλεκτικό boxset που κυκλοφόρησε στις 4 Δεκεμβρίου και περιείχε σε CD τα 3 νέα άλμπουμ του συγκροτήματος: Blah-Blasphemy 2, Βαθύσκιωτα και Άπνοια. Μια εβδομάδα μετά στις 11 Δεκεμβρίου κυκλοφόρησαν και ως ξεχωριστά CD. Σε αυτήν την κυκλοφορία το συγκρότημα αποτελείται μονάχα από τους B.D. Foxmoor και Sadahzinia.

 

Video Clip Καλλιτεχνών

 

Μοιραστείτε το :

Platinum Live show

Platinum - Δώρο Χωροί Prive με την κράτηση σας.