Εμφανίσεις Καλλιτεχνών, 5.0 out of 5 based on 2 rating

Λίγα λόγια για τη Πέγκυ Ζήνα

( 2 Votes )

Πέγκυ Ζήνα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου .  Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία πέντε ετών και σπούδασε χορό, και ιδίως το είδος της τζαζ. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας της, η Πέγκυ Ζήνα συμμετείχε σε πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες του σχολείου, συμπεριλαμβανομένου του θεάτρου και χορωδίας. Αποφοίτησε από την Αψίδα της Γαλλικής Ακαδημίας 'Αθηνών.  Ο πατέρας πέθανε όταν εκείνη ήταν  ετών κατά την ηλικία των  ετών. Η μητέρα της, Στέλλα Χρυσικοπούλου, ξαναπαντρεύτηκε έναν άνδρα που ονομάζεται Νίκος που Ζήνα έχει πιστωθεί με την αύξηση και την υποστήριξη της σαν να ήταν «ο πραγματικός πατέρας της».  

Πέγκυ Ζήνα ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ κυκλοφόρησε το  από την BMG . Το άλμπουμ περιλαμβάνει το πρώτο χτύπημα της με το αμφιλεγόμενο τίτλο και λυρική οδηγήσει (Αν πάτε με μια άλλη γυναίκα που θα σπάσει το κεφάλι σας).  Επίσης, άρχισε να εργάζεται με τον Λευτέρη Πανταζή Νεράιδας club το  και στη συνέχεια με τον Νότη Σφακιανάκη στο Γκάζι club το .

Πέγκυ κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της το  με την τίτλο (Μπορείτε αυξήθηκε), και κατέγραψε ένα ντουέτο με τον Στέλιο Ρόκκο με δική του single "Ο ήλιος μου» (Είσαι ήλιος μου). Στη συνέχεια εργάστηκε με τον Σάκη Ρουβά στο Βίος Βίος club το . Απέδωσε επίσης μαζί με πολλούς διάσημους τραγουδιστές όπως ο Νίκος Κουρκούλης, Έλλη Κοκκίνου, και ο Δημήτρης Χρυσοχοϊδης στο Ποσειδώνιο club.

Η  Πέγκυ Ζήνα αλλάξει δισκογραφικές εταιρείες και υπέγραψε με Μουσική Nitro και δραστικά αλλάξει το βλέμμα της. Στις , Ιουλίου  θα κυκλοφορήσει ένα τέσσερις-track single CD με τίτλο "Ti Th 'ΑΚΟΥΣΩ ΑΚΟΜΑ" (Τι άλλο θα ακούσω) με το ομότιτλο τραγούδι είναι το πρώτο single από το τρίτο άλμπουμ Ena της Hadi (ένα χάδι), το οποίο κυκλοφόρησε το .  Το χειμώνα του ίδιου έτους εργάστηκε μαζί με τον Χρήστο Δάντη και με τον Νότη Σφακιανάκη και πάλι στο COSMOS club μετά από σόλο παραστάσεις της στο Μάσκες club στη Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα τρργούδησε στο frangelico μπουζούκια ΑΘήνας .

Στις  Ιανουαρίου , η Πέγκυ προτάθηκε από Θάνος Καλλίρης για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και δέχτηκε την πρότασή του να τραγουδήσει ένα τραγούδι γραμμένο από τον ίδιο.  Στις  Φεβρουαρίου του , η Πέγκυ συμμετείχε στο ελληνικό εθνικό τελικό με το τραγούδι «Η αγάπη είναι ένα θαυμάσιο πράγμα». Παρά τη μεγάλη απόδοση, πήρε τη δεύτερη θέση στον Μιχάλη Ρακιντζής με το τραγούδι του (Σ 'αγαπώ), ο οποίος πήγε για να φθάσουν σε μια απογοητευτική έβδομη θέση.  Ωστόσο, η ενιαία κέρδισε ένα χρυσό πιστοποίηση μέσα σε λίγες εβδομάδες. 

Πέγκυ Ζήνα κυκλοφόρησαν το τέταρτο άλμπουμ της ΒΡΕΣ Εναν Tropo (Βρείτε έναν τρόπο) το . Για αυτό το άλμπουμ συνεργάστηκε με πολλούς διάσημους τραγουδιστές, όπως ο Γιάννης Πάριος που έδωσε τέσσερα σύγχρονα τραγούδια λαϊκά και αναγνώρισε Ζήνα ως ένα σημαντικό τραγουδιστής του "λαϊκού" είδος. Συνέχισε να εκτελέσει στο «Μάσκες» στη Θεσσαλονίκη για τρίτη συνεχή χρονιά και λόγω της επιτυχίας της, επανέλαβε το ίδιο πρόγραμμα μουσικής στην Αθήνα.

Μετά από τέσσερα χρόνια με Μουσική Nitro και λόγω του κλεισίματος της εταιρείας, η Πέγκυ Ζήνα υπέγραψε με Minos EMI, σε ό, τι είχε περιγραφεί ως μια προσοδοφόρα διαπραγμάτευση αρχείων. Έχει κυκλοφορήσει το πέμπτο της άλμπουμ με τίτλο Μαζι Σου (Μαζί σας) το , το οποίο έγινε πλατινένιο μέσα σε λίγες εβδομάδες, πουλώντας πάνω από . αντίτυπα  Το άλμπουμ περιλαμβάνει δύο τεράστια "Είμαι Καλά" (είμαι μια χαρά) και " "(Δυστυχώς). Πέγκυ Ζήνα έσπασε το ρεκόρ για τις περισσότερες παραστάσεις στο club ξεπερνώντας  παραστάσεις. Το χειμώνα του ίδιου έτους Zina εργάστηκε παράλληλα Νίκος Βέρτης, Θάνος Πετρέλης, Κώστας Καραφώτης και την Αποστολία Ζώη στην Πύλη Αξιού. Δημοφιλείς παραστάσεις της βοήθησαν να αυξηθεί το άλμπουμ Mazi Sou την πλατίνα τον Ιανουάριο του .

Μετά την ολοκλήρωση παραστάσεις της στην Αθήνα, Πέγκυ Ζήνα πήγε στη Θεσσαλονίκη και συνεργάστηκε με το συγκρότημα Φίλη Gia Panta και πολλοί νέοι τραγουδιστές. Εργάζονται συνεχώς για ένα έτος και ένα μισό, Πέγκυ Ζήνα κυκλοφόρησε το νέο της άλμπουμ ΜΑΤΩΝΩ (είμαι αιμορραγία) το .  Με την επιστροφή στην Αθήνα, άρχισε να εκτελεί στον Απόλλωνα για τέταρτη χρονιά, αυτή τη φορά μαζί με τον Κώστα Καραφώτης και Νίνο . Πέγκυ Ζήνα έλαβε το δεύτερο πιστοποίηση λευκόχρυσου της για ΜΑΤΩΝΩ και κέρδισε επίσης το πρώτο βραβείο Αρίων της για την καλύτερη Folk (Λαϊκό) Τραγουδιστής της Χρονιάς. Την άνοιξη του , η ίδια και ο Νίνο που εκτελούνται στο εξωτερικό, στην Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά που περιόδευσε με την άνοδο τραγουδιστές Γιώργος Λιανός και η Μάρω Λύτρα.

Τον Σεπτέμβριο του , η Πέγκυ Ζήνα κυκλοφόρησε το έβδομο album της με τίτλο Νόημα (Έννοια), στο οποίο συνεργάστηκε για πρώτη φορά με το διάσημο συνθέτη Γιώργου Θεοφάνους. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε με τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα σχεδιασμένα από Κωνσταντίνος Ρήγος. Το άλμπουμ έγινε χρυσό από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της και μετά από λίγους μήνες να κερδίσει την πιστοποίηση λευκόχρυσου. Για άλλη μια φορά κέρδισε το βραβείο Αρίων για το καλύτερο (Λαϊκό) Τραγουδιστής της Χρονιάς.

Στις  Δεκεμβρίου , η Πέγκυ Ζήνα κυκλοφόρησε Ena το οποίο ηχογραφήθηκε στο Διογένης Studio και απέκτησε πιστοποίηση λευκόχρυσου.  Περιείχε πολλές επιτυχίες όπως το «Ένα» , "Ego Ta ΣΠΑΩ" (I τα σπάσουν) και το καλοκαίρι χτύπησε (είμαι εδώ). Είχε επίσης επιλεγεί από τον Χρήστο Δάντη για να εκτελέσει ένα ντουέτο μαζί του ρεμπέτικου τραγουδιού "ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ" του.

Πέγκυ Ζήνα παντρεύτηκε πολύχρονη διευθυντής μουσικής της, Γιώργος Λύρας, τον Ιούνιο του , μετά από δέκα χρόνια σχέσης.  Ο γάμος παρακολούθησαν  θεατές γάμο, τους φίλους, την οικογένεια και τους άλλους που ήταν προεπιλεγέντες. Περίπου  πρόβατα είχε διαταχθεί από το μενού με την πραγματική έννοια της παραδοσιακής ελληνικής γάμους. Αυτό ήταν το τρίτο γάμο Γιώργος λιρέτα και ο κουμπάρος ήταν δημοφιλής showbusiness προσωπικότητα Ηλίας Ψινάκης.

Στις  Δεκεμβρίου, , η Πέγκυ Ζήνα κυκλοφόρησε το album Τρέξε Η είχε ήδη κυκλοφορήσει και κέρδισε σημαντικό ραδιόφωνο ως (Αν υπήρχε θα ήθελα να σας χωρίσει) από το χτύπημα τηλεοπτική σειρά με το ίδιο όνομα και το "Τρέξε", το οποίο παρουσιάστηκε στα Μουσικά Βραβεία Αρίων. Το άλμπουμ επιτύχει τη χρυσή πιστοποίηση από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του και έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο  στα Ελληνικά διάγραμμα λευκωμάτων μόνο πίσω από του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Δύο επιπλέον singles του άλμπουμ κυκλοφόρησαν ταυτόχρονα:. "Δύο Ξένοι" (Δυο άγνωστοι) και (και μετά)  Το άλμπουμ πλατινένιο στην έκτη εβδομάδα της στο γράφημα και Πέγκυ Ζήνα έλαβε την πιστοποίηση Ιανουαρίου ,  στο ο ετήσιο τραγούδησε το τραγούδι " και κέρδισε επίσης το βραβείο της Χρονιάς" με το τραγούδι της «Τρέξε». Πολλές οι εμφανίσεις της σε μπουζούκια Θεσσαλονίκη και ΑΘήνα.

Στις  Ιουνίου , η Πέγκυ Ζήνα κυκλοφόρησε ένα δύο-δίσκων μέγιστη σύνταξη χτυπημάτων με τίτλο . Εκτός από όλα τα ήδη κυκλοφορήσει υλικό, το άλμπουμ περιλαμβάνει επίσης τρία νέα τραγούδια που έγραψε ο Γιώργος Μουκίδης, τα οποία όλα έχουν κυκλοφορήσει ως καθώς και.  Η και Το Καλοκαίρι (το καλοκαίρι) έγιναν σε ένα μουσικά βίντεο σκηνοθέτησε ο Κωνσταντίνος Ρήγος, και το άλμπουμ έγινε χρυσό, με την Πέγκυ Ζήνα παραλαμβάνει το βραβείο στις  Δεκεμβρίου  κατά τη διάρκεια ενός πάρτι πιστοποίησης σε νυχτερινό κέντρο Vox. 

Πέγκυ Ζήνα εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής VOX για τη χειμερινή περίοδο, παράλληλα με τον Νίνο, οι τρεις επανένωση, δεδομένου ότι εμφανίστηκαν μαζί το .  

photos Λίγα λόγια για τη Πέγκυ Ζήνα Πέγκυ Ζήνα γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου .  Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία πέντε ετών και σπούδασε χορό, και ιδίως το είδος της τζαζ. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας της, η Πέγκυ Ζήνα συμμετείχε σε πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες του σχολείου, συμπεριλαμβανομένου του θεάτρου και χορωδίας. Αποφοίτησε από την Αψίδα της Γαλλικής Ακαδημίας 'Αθηνών.  Ο πατέρας πέθανε όταν εκείνη ήταν  ετών κατά την ηλικία των  ετών. Η μητέρα της, Στέλλα Χρυσικοπούλου, ξαναπαντρεύτηκε έναν άνδρα που ονομάζεται Νίκος που Ζήνα έχει πιστωθεί με την αύξηση και την υποστήριξη της σαν να ήταν «ο πραγματικός πατέρας της».  

Μοιραστείτε το :

Θεσσαλονίκη