Εμφανίσεις Καλλιτεχνών, 5.0 out of 5 based on 2 rating

Γιώργος Αλκαίος Βιογραφικό

( 2 Votes )

giorgos alkaios h 633 451

Ο Γιώργος Αλκαίος γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα για την ελληνική και την πορτογαλική γονείς.  Αυτός είναι ο γιος του Γιάννη Βασιλείου, ένα μικρό ελληνικό ΕΛΑΦΡΟλαϊκό τραγουδιστή. Η μητέρα του ζει στη Δομινικανή Δημοκρατία. Αμέσως μετά τη γέννησή του, ο Αλκαίος μετακόμισε στη Βοστώνη, Μασαχουσέτη, Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έζησε για τρία χρόνια.  Λίγο μετά οι γονείς του χώρισαν, επέστρεψε στην Ελλάδα με τον πατέρα του σε ηλικία τριών ετών.  Αυξημένος κατά κύριο λόγο από τη γιαγιά του Άννα, έζησε στο Χαλάνδρι και περνούσε τα καλοκαίρια του στη Σαλαμίνα με φίλους και συγγενείς κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας του.  Πήρε την πρώτη του δουλειά στην ηλικία των δώδεκα.

Thea Live καλοκαιρινά μπουζούκια ΑΘήνας

Από νεαρή ηλικία Αλκαίος έδειξε την αγάπη του για τη μουσική και τον αθλητισμό. Η πρώτη του επαφή με τη μουσική και το θέατρο ήρθε σε μια θερινή κατασκήνωση στην Βαρυμπόμπη, όπου και διετέλεσε σύμβουλος στρατόπεδο για τέσσερα χρόνια.  Στην ηλικία των δεκαέξι Αλκαίος παράτησε το σχολείο για να γίνει ηλεκτρολόγος με την παρουσία  σχολείο, όπου πτυχίο. 

O Αλκαίος έκανε πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση ήρθε το Σεπτέμβριο του 1989 σε ηλικία δεκαεπτά σε ένα από τα πρώτα ριάλιτι σόου στην Ελλάδα, Έλα στο φως» , στην ΕΤ 2.  Η επίδειξη χαρακτήρισε 1.500 νέες ηθοποιοί, τραγουδιστές , και χορευτές, οι οποίες στη συνέχεια περιόρισε στα είκοσι, με Αλκαίος είναι ένας από αυτούς. Ενώ για την παράσταση, σπούδασε χορό με τον  , που ενεργεί με την Νίκη Τριανταφυλλίδου, και μουσική με τον Γιώργο Χατζηνάσιο, μεταξύ άλλων. 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του ίδιου έτους, ο ίδιος οντισιόν για και κέρδισε ένα μέρος στο παιχνίδι   του Σοφοκλής Αντιγόνη », η οποία πρωταγωνίστησε θρυλικό Αλίκη Βουγιουκλάκη και με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.  Οι πρόβες διήρκεσαν πάνω από δύο μήνες και η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου. Εκείνη την εποχή, ο Αλκαίος έγινε ο νεότερος ηθοποιός για να πεταχτεί σε ένα ιστορικό παιχνίδι και επίσης να εκτελέσετε σε ένα ιστορικό θέατρο. 

Το ίδιο καλοκαίρι, ο Αλκαίος αποφάσισε να αλλάξει την εστίασή του από το θέατρο με τη μουσική. Ήταν τότε που εισήχθη από τους συναδέλφους τραγουδιστής Χρήστος Δάντης στην   &  διευθυντής Βαγγέλης Γιαννόπουλος, κατά την εγγραφή το ντεμπούτο άλμπουμ του για την , Αμάν. Βαγγέλης Γιαννόπουλος οντισιόν Αλκαίος ο οποίος, εκείνη τη στιγμή είχαν ακόμα το όνομά του, Βασιλείου και αποφάσισε να τον υπογράψει με τη δισκογραφική εταιρεία. Μαζί, βρήκαν το μέλλον ήχο Αλκαίος »και« στυλ ». Το καλοκαίρι του 1991 Αλκαίου πήγε για περιοδεία σε όλη την Ελλάδα μαζί με τους συναδέλφους του Χρήστου Δάντη του.  Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο Αλκαίος συμμετείχαν στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Θεσσαλονίκης με το τραγούδι   Θέλεις », όπου ξεκίνησε επίσημα για να πάει με το όνομα Γιώργος Αλκαίος, σε αντίθεση με το όνομα γέννησής του, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι εκείνο το σημείο.  Αλκαίος κτύπησε έξω τότε νεοφερμένο Σάκης Ρουβάς, και κέρδισε το βραβείο για το Καλύτερο Τραγούδι από ένα σημείο.

Πριν από την κυκλοφορία του ντεμπούτο άλμπουμ του, ο Αλκαίος, επίσης, άρχισε να γράφει μουσική για άλλους τραγουδιστές όπως Αλεξία για το άλμπουμ Μάτια μου, , επίσης την παραγωγή ενός Βαγγέλης Γιαννόπουλος και N . Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα τραγούδια που έγραψε εκείνη την εποχή ήταν « » για «το ομότιτλο άλμπουμ, το πρώτο αυτού του τραγουδιστή κυκλοφόρησε με την  , μετά Νότης Σφακιανάκης αναχώρηση από τη    Ελλάδα. Ένα τραγούδι που έγινε μεγάλη επιτυχία και έχει καλυφθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ιδίως με την μπάντα  Ελένη Παπαρίζου και η Δέσποινα Βανδή.

19921998: Ντεμπούτο και την επιτυχία 

Το 1992 Αλκαίος κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο  ...  . Μουσική για το άλμπουμ γράφτηκε από Αλκαίος, ενώ οι στίχοι γράφτηκαν αποκλειστικά από την Εύη Δρούτσα ο οποίος τελείωσε την παραγωγή ρεκόρ που ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος είχε κινήσει. Το    μια κάλυψη της Αραβικής   χτύπησε , και η οποία σημαίνει Τι; Τι; έγινε μια τεράστια επιτυχία στην Ελλάδα, και ήταν ένα από τα πρώτα ελληνικά τραγούδια για να αναμειχθεί  ήχους με δυτική ποπ, ακολουθώντας έτσι τα μονοπάτια που τον Χρήστο Δάντη »» είχε εντοπιστεί πριν, επιβεβαιώνοντας έτσι την ελληνική νέα πρότυπα μουσική εκείνη την εποχή. 2 

Κατά τα επόμενα εννέα χρόνια, ο Αλκαίος συνεργάστηκε με Γαβρίλης Πάντζης, νέα   &  διευθυντής μετά την αποχώρηση του Βαγγέλη Γιαννόπουλου στο  , που οδηγεί σε πολλά χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Για τα επόμενα πέντε χρόνια, φορούσε ένα μαύρο μαντήλι στο δεξί του χέρι, που έγινε το σήμα κατατεθέν του, ενώ ο ίδιος έγινε ένας από τους πρώτους Έλληνες άρρενες καλλιτέχνη που αγκάλιασε ανοιχτά μόδας. 

Το 1993, κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο ! Κοίτα με ! Κοίτα με, ακολουθούμενη από   δεν έχει σημασία. Το 1995 κυκλοφόρησε το  Λόγου, το οποίο έγινε χρυσό. Αυτό ακολουθήθηκε από   και αργότερα   που και οι δύο έγινε πλατινένιο. 

Δείτε περισσότερα για Fantasia live Athens με Νίκος Βέρτη

Γιώργος Αλκαίος Ο Γιώργος Αλκαίος γεννήθηκε στην Αθήνα, Ελλάδα για την ελληνική και την πορτογαλική γονείς.  Αυτός είναι ο γιος του Γιάννη Βασιλείου, ένα μικρό ελληνικό ΕΛΑΦΡΟλαϊκό τραγουδιστή. Η μητέρα του ζει στη Δομινικανή Δημοκρατία. Αμέσως μετά τη γέννησή του, ο Αλκαίος μετακόμισε στη Βοστώνη, Μασαχουσέτη, Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έζησε για τρία χρόνια.  Λίγο μετά οι γονείς του χώρισαν,  

Μοιραστείτε το :

Θεσσαλονίκη