Μπουζούκια Αθήνα Θεσσαλονίκη 2013

Αφιέρωμα στα Μπουζούκια και την ιστορία τους

Νυχτερινά κέντρα που διαθέτουν Λαϊκό μουσικής στην Ελλάδα είναι ευρέως ονομάζεται μπουζούκια (που προέρχεται από το πληθυντικό του κύριου ελληνικό όργανο μπουζούκι), ή μερικές φορές υποτιμητικά "skyladika" ("αρθρώσεις σκυλί» - που σημαίνει σκύλος εδώ εκείνη που συμμετείχε στην μπουζούκια). Έχουν συνήθως μια υπερυψωμένη σκηνή («πίστα»), όπου εκτελεί τραγουδιστές, χορευτές και μουσικούς, και μια σειρά από προσεκτικά τοποθετημένα μεγάλα τραπέζια σε ορθή γωνία με το στάδιο, έτσι ώστε κάθε επισκέπτης μπορεί να δει την παράσταση. Καθώς υπάρχει μικρό χώρο μεταξύ των πινάκων, οι πελάτες και οι σερβιτόροι έχουν πρόβλημα να κινείται γύρω.

Γνωστά μαγαζιά Club 22 στην Βουλιαγμένη , Orama live στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκη

Το φαγητό είναι διαθέσιμο, αλλά σπάνια διέταξε, αφού οι πελάτες συνήθως περιορίζουν την κατανάλωσή τους στα αλκοολούχα ποτά με ξηρούς καρπούς ή ωμά λαχανικά. Ολόκληρα τα τραπέζια διατηρούνται ημέρες νωρίτερα, ειδικά όταν οι τραγουδιστές είναι δημοφιλής, και οι πελάτες αναμένεται να περάσουν ανάλογα με τη τοποθέτηση του τραπεζιού τους. Τα καλύτερα τραπέζια είναι ακριβώς δίπλα στο στάδιο και στο κέντρο ("proto trapezi pista"), και είναι πάντα αποκλειστικά για πλούσιους και διάσημους (δηλαδή υψηλής δαπανών) πελάτες. Ρίχνουν πιάτα στα πόδια του τραγουδιστή ήταν μια πρακτική αρκετά διαδεδομένη μέχρι το 1970 όταν το "σπάσιμο πιάτων" απαγορεύεται από το νόμο. Σήμερα αυτό συμβαίνει σπάνια, παρά την πεποίθηση κάποιων ξένων που νομίζουν ότι είναι μια πολύ διαδεδομένη ελληνική παράδοση.

Ρίχνουν λουλούδια ή άλλα αντικείμενα που δεν θα προκαλέσει τραυματισμό (π.χ. χαρτοπετσέτες) έχει γίνει πιο συχνές. Λουλούδια πωλούνται ξεχωριστά από τη "ντουλάπα" του συλλόγου σε δίσκους ή καλάθια από δέκα ή είκοσι κομμάτια και ρίχνονται μαζικά σε καλλιτέχνες, τραγουδιστές, χορευτές, και (πολύ συχνά μαζί με τους δίσκους, ή ακόμη και σε σωρούς από πολλούς δίσκους) . Είναι, επίσης, χρησιμοποιείται ως μέσο για φλερτ και το φλερτ. Στην πράξη, το νομοσχέδιο στα ελληνικά μπουζούκια, ειδικά στα καλύτερα τραπέζια, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό τα λουλούδια, και μπορεί μερικές φορές υπερβαίνει το κόστος ενός νέου αυτοκινήτου (βλ. επιδεικτική κατανάλωση). Γνωστά μαγαζιά Θέα live Αθήνα μπουζούκια ,

Πολλοί εξέχοντες Έλληνες ήταν γνωστή για τη συνήθειά τους να πηγαίνουν στα μπουζούκια, κυρίως στα τέλη του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, και ο πρώην πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου. Pop είδη μουσικής ξεκίνησε την δραστηριότητα στην Ελλάδα στα τέλη του 20ου αιώνα, ωστόσο, για τους περισσότερους καλλιτέχνες ενεργό μέρος σε αυτά τα είδη εκτελούνται κυρίως σε παρόμοια γεγονότα. Στα τέλη του 20ου αιώνα, τα νέα νυχτερινά κέντρα έγιναν πιο εμφανή για να φιλοξενήσει περισσότερα pop προγράμματα, έτσι αντί για πίνακες και τα γεύματα το σύνολο είναι περισσότερο σαν ένα τυπικό κλαμπ χορού ή μικρό συναυλιακό χώρο για να είναι πιο διαδραστική. Οι χώροι είναι λιγότερο εμφανή, καθώς ελάχιστοι καλλιτέχνες θα είναι σε θέση να χωρέσει σε αυτή την κατηγορία των μουσικών στην Ελλάδα και παραδοσιακές πρακτικές, όπως να σερβίρει αλκοόλ και ρίχνουν λουλούδια εξακολουθούν να διατηρούνται.

Μοιραστείτε το :

Θεσσαλονίκη